Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

Κάλεσμα συντονιστικού σωματείων, φορέων


ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΑΓΩΝΑ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟ-ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ

Για την ανατροπή των μέτρων Τρόικας εσωτ.-εξωτ.

 

 

Η Β΄ ΕΛΜΕ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ, ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ-ΘΕΡΜΟΥ, συνδικαλιστές και ανένταχτοι της κοινωνικής και πολιτικής αντίστασης, απευθύνουμε έκκληση ΑΓΩΝΑ και ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ.

Είναι περιττό να περιγράψουμε τη μισθολογική κατρακύλα, το  ξεπούλημα του Δημόσιου πλούτου, την εξαθλίωση των ανέργων, των επισφαλών απασχολούμενων, των συνταξιούχων.

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΚΑΙ Η ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΩΝ ΜΑΧΩΝ και σαν τέτοια πρέπει να την αντιμετωπίσει ο κόσμος της εργασίας.

 

Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ Η ΜΟΝΗ ΣΩΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ

 

Κάθε κλαδική διεκδίκηση αντιμετωπίζει συνασπισμένο το μνημονιακό μπλοκ, τα κανάλια, τη συκοφάντηση, τα «λεφτά υπάρχουν μόνο για τις τράπεζες», την απομόνωση και την ήττα. Κανένας δεν μπορεί να νικήσει μόνος του. Χρειάζεται να αντιπαρατάξουμε έναν ισοδύναμο στρατό. Την ενότητα των εργαζομένων, τον συντονισμό των δράσεων μας, να κερδίσουμε την τοπική κοινωνία στο πλευρό μας. Να παραμερίσουμε τους πολιτικάντηδες και τις διαπλοκές τους. Να ξαναβάλουμε τις εργατικές ανάγκες στην πολιτική ζωή της πόλης, με τα μόνα μέσα του εργατικού κινήματος. Απεργιακός αγώνας, διαδήλωση, κατάληψη, μαζική διαμαρτυρία, αλληλεγγύη σε κάθε κλάδο  που πλήττεται.

 

Απευθύνουμε λοιπόν κάλεσμα σε όλα τα σωματεία και τους φορείς που συμμετείχαν στην πρόσφατη απεργιακή κινητοποίηση και το επιτυχημένο συλλαλητήριο της 26ης Σεπτέμβρη.Πολλοί απο αυτούς έχουν ξαναεμπλακεί σε προσπάθειες συντονισμού της αντίστασης.

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ-ΛΕΥΚΑΔΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΤΑΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΦΟΡΙΑΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΟΑΕΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΕΒ και ΓΟΕΒ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΦΑΡΜΑΚΟΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ

 

Καλούμε επίσης τον ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ και κάθε άλλο Σωματείο, αγωνιστή συνδικαλιστή και εργαζόμενο, να πλαισιώσει την πρωτοβουλία για ενα ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Η Τριτοβάθμια συνδικαλιστική γραφειοκρατία μας εχει αφήσει στην τύχη μας. Αν εμείς οι ίδιοι δεν πάρουμε στα χέρια μας, με συναδερφικό και συντροφικό τρόπο τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας, δεν υπάρχουν σωτήρες για να το κάνουν.

Καλούμε επίσης τους φοιτητές, τη σπουδάζουσα και μαθητική νεολαία, με τη ριζοσπαστικότητα, τη ζωντάνια και τις φρέσκες ιδέες τους, να παραστούν στο  μάζεμα της Πρωτοβουλίας για ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ-Επιτροπής Αγώνα Πολιτών.

 

ΒΑΣΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ - ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

 

Η βάση συμφωνίας που προτείνουμε είναι αποκλειστικά η ανατροπή των μέτρων της εξαθλίωσης, η ανατροπή της μνημονιακής σύμβασης που προϋποθέτει και την ανατροπή της κυβέρνησης των δανειστών και του ελληνικού κεφαλαίου.

 

Τα ανοικτά μέτωπα απο τα οποία αιμοραγεί η κοινωνία είναι πλέον ατελείωτα.

Ως πρώτα θέματα για συζήτηση προτείνουμε:

1.     Η οργάνωση της γενικής Απεργίας στις 18/10.

2.     Η κατάργηση της Δ.Ο.Υ. Αγρινίου και

3.     Η ανάπλαση του Πάρκου και ο ρόλος του κινήματος των πολιτών. 

 

Κάλεσμα για τη συγκρότηση

 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
                           Δημόσιου και Ιδιωτικού τομέα

 Δευτέρα 15/10/2012 στις 8:00 μ.μ.

Στα Γραφεία της Β΄ ΕΛΜΕ Αιτ/νίας
 
 
σχόλιο επιτροπής αγώνα:
 
Το Συντονιστικό Σωματείων-Φορέων-Επιτροπής αγώνα και κινήσεων εχει δημιουργήσει ηδη μια μικρή ,κινηματική κληρονομιά ενωτικής και μαζικής δράσης.Στα τέλη του κινήματος των πλατειών ,οργανώθηκε με ενέργειες απο τα κάτω , κινητοποίηση του Σωμ.Εργαζ.Νοσοκ. Αγρινίου,του Εμπορικού Συλλόγου και του Συλλόγου των δασκάλων ενάντια στο φόρο επιτηδεύματος,εξω απο τη Δ.Ο.Υ Αγρινίου.Μετα απο κάλεσμα του Συλλόγου των δασκάλων και με έντονη τη διάθεση των πιο δραστήριων μελών της λαικής συνέλευσης να βρούν συνέχεια οι Πλατείες,έγινε συνάντηση του Εμπορικού,των δασκάλων και του Σωμ.Εργ.Νοσοσκομείου με θέμα την ανάγκη Συντονισμου της δράσης.Με ανοικτό κάλεσμα το Συντ
ονιστικό διευρύνθηκε και οργάνωσε την μεγαλειώδη 48ωρη στις 19-20 Οκτώβρη.Στην τελευταία πανεργατική ξαναπήρε τη σκυτάλη και θα παλαίψουμε για συνέχεια του Συντονιστικού αντάξια των περιστάσεων.
Δύο είναι για εμάς οι σημαντικότερες παράμετροι που καθορίζουν το πλαίσιο :
 
1) H κατάρρευση των αστικών κομμάτων και των μηχανισμών τους στο συνδικαλιστικό κίνημα ,σε επίπεδο γειτονιάς,συνολικά στη συνείδηση του κόσμου της εργασίας.Το κενό είναι τεράστιο,δεν εκπροσωπούνται τα εργατολαικά στρώματα στην κεντρική πολιτική σκηνή.Πρόκειται για βόμβα στα θεμέλια του καθεστώτος.Το πολιτικό σύστημα που ρύθμιζε τις σχέσεις των δύο βασικών τάξεων της κοινωνίας,τους εργάτες και τους καπιταλιστές,εχει καταρρεύσει και αυτο είναι μια απο τις προυποθέσεις της επαναστατικής κατάστασης.
2)Η ευκαιρία για την ελληνική Αριστερά είναι τεράστιες.Το ΜΕΤΩΠΟ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ πρέπει να μπεί στο κενό.Για εμάς η καλύτερη εκδοχή είναι η συστηματική πολιτική συνεργασία ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΚΚΕ-ΑΝΤΑΡΣΥΑ.Η φύση όμως απεχθάνεται τα κενά και όσο η ''άλλη"Αριστερά συνεχίζει τον σεκταρισμό ,το Μέτωπο της Αριστεράς θα εκφραστεί μέσα απο το ΣΥΡΙΖΑ ή εστω στα  πολιτικά πλαίσια που αυτός βάζει.Για εμάς η ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ οικοδομείται εδω και τώρα ανοίγοντας μέτωπα με τον αντίπαλο,ταξικό και πολιτικό.Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α επίσης πρέπει να οικοδομηθεί τώρα,προς τα στρώματα που τον ανέδειξαν.Η ταξική ψήφος όπως όλες οι τάσεις χαρακτήρισαν τη στροφή  προς τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α,πρέπει να γίνει και ταξική δράση,ενότητα στα συνδικάτα,οργανώσεις βάσης ΣΥ.ΡΙΖ.Α στους χώρους.Ο ΕΡΓΑΤΙΚΟΣ ΣΥ.ΡΙΖ.Α της ανατροπής.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου